rase resipi nie mcm senang jer... kne try nie. klu dop x kan bawak blk penang tgn kosong, kot!!! ahaakssssss... ntoh ble masa nok wat ntoh ler tu...
1 bungkus popia
1/2 cawan horlicks
1/2 cawan gula – kisar halus
1 cawan nestum – kisar halus
Lidi satay
Telur
Minyak masak
1. Gulung kulit popia dengan menggunakan lidi satay, tinggalkan dalam 1-2 cm untuk lekatkan dengan telur. Buat hingga habis.
2. Tutup bekas berisi popia gulung dengan kain lembab untuk mengekalkan kelembapan dan mudah dipotong.
3. Potong kulit popia yang telah digulung tadi secara serong dengan gunting/pisau jarak 1-2cm.
4. Goreng kulit popia dengan api sederhana sehingga garing. Angkat dan toskan.
5. Apabila sudah sejuk, tabur, horlicks, gula dan nestum kisar di atas kulit popia tersebut.
5. Gaul hingga semua kulit popia disaluti bahan di atas. Simpan dalam bekas kedap udara.