pd hal... dop tahu pun nama resipi pe dia. aku taram jer ler. jnji leh suh ank dare aku wat kan. barang2 leh setel kejap jer nti.
bancuh tepung sebagai pelekat pada kulit popia tu. cara nk gulung ikut suka korang ler cam ner nk kasi kulit popia nie bergulung. yang pasti lekat ala2 gam kat kulit popia tu gune tepung yer...
lps da lekat, kne jemur popia tu. haaaaa... bab nie mmg aku dop tahu. upe nye tu cara nk bg lekat. sbb ade sesetengah resipi kne letak kan dlm kead lembab. x tau mne se yg betul. yg pasti both ways kne try ler nanti. kannnnn... !
kulit popia yg tlh siap digoreng. chantekkkk nye popia nie lps goreng. heheheheheeeee...
double boil soklat masakan... nie keje bias ar kan. lepas tu campak popia tadi lam coklat yang da cair tu.
atur chantek2 lam dulang ready ngn nestum. haaaaa gtuuu! mcm da nk siap da nie.
ehhhh... da siap pun wehhh! tggu sejuk sket bru simpan molek lam bekas kedap udara deh. buke pose kang baru leh rase tau!
jommmm kte try!