Monday, June 22, 2015

puLut?

harus lar! feveret seumur idup... in syaa Allah... 

500grm pulut (ditanak tanpa santan)
Hasil carian imej untuk pulut
Ayam Goreng Rempah

½ ekor ayam 
Hasil carian imej untuk setengah ekor ayam

2 biji bawang merah* & 3 ulas bawang putih*
Hasil carian imej untuk bawang merah bawang putih
Halia sebesar ibu jari*
Hasil carian imej untuk halia
1 inci lengkuas*
Hasil carian imej untuk lengkuas
Garam
Hasil carian imej untuk garam
Sedikit serbuk kari
Hasil carian imej untuk serbuk kari

jom proses plok :- 

kisar semua bahan yang bertanda*.  
gaul bersama ayam yang telah di potong kecil bersama garam 
serbuk kari 
perap selama ½ - 1 jam 
kemudian boleh lah start menggoreng ayam
hiris nipis bawang merah 
goreng sehingga kekuningan
tapi
jgn terlalu garing
pulut  dan ayam da siap sedia
tabur bawang goreng tadi
dimakan bersama sos cili thai 
pun macam sodapppppp ajer! 

ngetez ngetez! 
facebook/resepi dapur