Friday, June 26, 2015

apaM baLik uMoh joM!

hehehheeeee... macam2 ada...! 


2 cwn tepung gandum
1 1/2 Cwn air
1/3 Cwn gula 
2 bj telur
1 sudu teh baking powder
1 sudu teh yis mauripan
2 sudu besar minyak masak
Secubit garam
Sedikit pewarna kuning telur

bahan untuk tabur AKA inti gtu! : 

Kacang tanah yg telah di kisar ( ikut suka).
Gula ( ikut suka)
1 tin Jagung ala cream.
Mentega (ikut suka)


apa kata blend je nk bg senang dn cepat
Blend telur dan gula hingga kembang
Masukan baking powder, yis, minyak dan garam
blend lg. Masukan air. blend lg
Masukan tpg. blend lg.
tambahkan pewarna kuning telur tu dan blend lg.

Dah siap dah... adunan perlu perap 1 hingga 2 jam.

masa untuk memasakkkk...: 

Guna kuali non stick, x perlu guna minyak.
buat yg kecik2, taruk inti bnyk2 pun dia x kuar,
senang sket nak makan.
Kalau buat besar, bila potong isinya meleleh2, keluar.

siapppp sudaaaaaaa...!