Bahan A
-3 butir telur
-100 gr gula pasir
-1 sdt ovalette
Bahan B
-60 gr tepung gandum
-20 gr tepung jagung
-40 gr susu tepung full cream
-1/2 sdt garam
---> campur dan ayak
Bahan C
-250 gr cream cheese suhu bilik
-75 gr butter
---> pukul sampai halus
Cara-Cara
Siapkan loyang 30x10x3 cm (aku pakai loyang oval dan masih ada sisa adunan). Oles tipis dengan margarin, alas dengan baking paper dan oles kembali. Ketepikan.
Panaskan kukusan.
Pukul bahan A hingga mengembang dan kental.
Masukkan bahan B, adun hingga rata atau pukul dengan mixer pada speed rendah.
Masukkan bahan C, kaup balik hingga rata.
Tuang ke dalam loyang, hentakkan loyang untuk mengeluarkan udara dalam adunan.
Kukus dengan api sederhana selama kurang lebih 20 minit hingga masak.
Angkat, keluarkan dari loyang dan sejukkan.
~~~~~~~~~~
agak2 ade mase ke nk ngetez seme nier beb?