Thursday, July 2, 2015

jemPut saRdiN seKaLi

jumpe kat link mingguan malaysia nehhhh...! 
Cucur Sardin

Bahan-bahan:

4 ekor ikan sardin dengan sos tomato
2 ulas bawang merah    }
2 ulas bawang putih    }dikisar
1 tangkai daun sup - dicencang
1 butir telur 
Garam dan serbuk lada hitam
Minyak untuk menggoreng
Sedikit serbuk roti
1 butir telur
 

Cara-cara membuat:

  • Campurkan ikan sardin, bahan kisar, daun sup, telur, garam dan serbuk lada hitam dan gaul rata.
  • Jadikan adunan yang mudah dibuat bebola sederhana besar dan ketepikan.
  • Celup dalam telur dan golekkan ke dalam serbuk roti.
  • Panaskan minyak dan goreng bebola hingga keemasan.
  • Alihkan dari minyak panas dan tos.
  • Hidang dengan sos pilihan atau dimakan dengan nasi.